Bali har Buddisme som religion, og her er et eksepsjonelt hyggelig folkeslag

18.03.2019

Kari Lillebø Sætre forteller om eksotiske og fantastiske Bali. Advarsel: Bildene vil gjøre at du får lyst til å pakke kofferten og reise dit i dag!

Hva lokket deg til Bali?

- Først og fremst har jeg alltid hatt lyst å reise hit, fordi jeg har mange venner og familie som har studert her og reist hit. Mitt utdanningsforløp har ikke tillat meg å studere her, og det er et stykke å reise. Det har alltid vært en drøm, og nå hadde jeg muligheten til å dra. Da var det veldig greit at det var i «lavsesongen». Lavsesong fordi det e slutten på regntida her nå, som er fra okt til mars. Så det kan regne litt, men været er over gjennomsnittet bra! Og det er fantastisk temperatur. Har hørt så mye fint om Bali, og opp gjennom åra lest mange blogger og sett på sosiale media hvor fantastisk en ferie på Bali ser ut. Og det er virkelig så fantastisk som der ser ut. 

Hvordan opplever du kulturen og menneskene på Bali?

- Bali har Buddisme som religion, og her er et eksepsjonelt hyggelig folkeslag. Alle er sååå snille, hjelpsomme og service innstilt. Her er det også veldig billig hotell, taxi (bluebird taxi), mat og alkohol. Vi har enda ikke vært å festa. Av den grunn at hver dag har vi en plan på hva vi skal gjøre, og vil ikke ødelegge dagene våre her med å ligge fyllesyke på hotellrommet. Men når vi har runda alle plassene vi skal innom, har vi tenkt å ta oss noen dager i Seminyak og dra på beachclubs, Som vi har hørt så mye bra om.  

Hva med shopping?

- Shopping er ok. Her er Zara, HM, Victoria secret osv på shopping senteret i Kuta. Ellers er det mange fine boder hvor man kan kjøpe unike og fine stråvesker, kjoler, sko, smykker osv. Her er det også mye bra interiør! Og sinnsykt fine hoteller til en billig penge. 

Hva er planen videre?

- Vi har lagt opp reiseruta med at vi først dro til Singapore, Kuala Lumpur og så til Bali. Starta balituren i Seminyak, fordi mange sier at Kuta ikke er så bra. Seminyak har beachclubene, shopping og mange gode spisesteder i nærheten. Og fine strender! Så dro vi nå til Ubud, for å se ricefieldene og monkeyforest. Videre skal vi dra til Nusa Penida, Gili øyene og Avslutter i Seminyak.

Hvordan er infrastruktur og fremkommelighet?

- Taxi går utrolig treigt. Veiene er smale og fulle. Om man skal komme seg steder er det best å leie en scooter. Da kan man finne alle de skjulte perlene og man kommer seg mye raskere frem.

Opplever du Bali som barnevennlig?

- Mange spør om man kan ta med barn hit, og ja! Virkelig en barnevennlig ferie.

Dette er bare del 1 av drømmereisen på Bali. Flere Bilder og flere reisetips kommer. Jentene har spart det beste til sist, så følg med på fortsettelsen! 


For flere eksotiske og spektakulære reise eventyr, følg Kari Lillebø Sætre på instagram @karisaetre


Følg @tamote_magasin på instagram for de nyeste artiklene https://www.instagram.com/p/BvKOFC7l7F5/?utm_source=ig_web_button_share_sheet