- De er de sterkeste jeg kjenner, og jeg er stolt over å ha oppkalt min sønn etter gutten de mistet

12.08.2019

Sjarmerende it-jente Amalie Litlekalsøy Aase, om hverdagshelter, fin kjole og kule boots på en mandag, fremfor å kjøre safe. 

Hva kjennetegner / inspirerer din personlige stil?

- Min stil er romantisk, men ikke søt. Jeg elsker å blande det røffe med det feminine, og jeg bruker sneakers til absolutt alt. Stilen min er ikke så ulik fra hverdag til fest, rett og slett fordi livet er for kort til å spare de fineste klærne til helgen. Jeg blir inspirert av Instagram, magasiner og kreative mennesker jeg ser på gaten.

Hva er ditt beste tilbehørkjøp noensinne?

- Det må være det enkle klassiske belte fra Gucci. Et belte kan virkelig make or break et antrekk og kan kombineres på mange måter. Jeg elsker å ha belte over en blazer, en kjole eller bare til jeans og T-skjorte. Dior har nylig lansert et belte som jeg bare MÅ ha. Ellers elsker jeg gullkjede mitt fra Maria Black. Det er tidløs og jeg bruker det hver eneste dag.

Har du ett plagg du ikke kan leve uten?

- Uten tvil den hvite blusen. Favoritt fargen min er hvit og en klassisk hvit bluse er aldri feil. Jeg får ikke nok av hvite topper og skapet mitt er fullt av ulike varianter.

Om du fikk bestemme neste sommers trend, hva ville utpekt seg som det nye alle måtte ha?

- Det kommer nok mye mer av cargo pants, kjoler og bluser med puffermer og chunky sneakers med sokker. Dette er noe som passer meg midt i blinken! Men jeg merker jeg blir fort lei når det kommer trender som «alle» biter på og blir litt oppgitt når jeg ser en vennegjeng der alle ser like ut. Hvis jeg skulle bestemme kunne jeg ønske folk var bedre på å ta på seg en fin kjole til noen kule boots på en mandag, fremfor å bare kjøre safe hele tiden.

Hvem er ditt forbilde?

- Jeg har alltid beundret mine foreldre. De har lært meg at det er mulig å kombinere det å ha fire barn, et lykkelig ekteskap og en kick ass karriere. Mamma har lært meg skikkelig girlpower og pappa har lært meg alt jeg vet. I mine øyne vet pappa alltid best og jeg beundrer selvtilliten hans. Jeg ser også veldig opp til mine svigerforeldre som har opplevd det verste en mor og far kan oppleve, men er allikevel lykkelig gift og smiler til livet. De har lært meg hvor viktig det er å ha humor og glede i tunge tider. De er de sterkeste jeg kjenner, og jeg er stolt over å ha oppkalt min sønn etter gutten de mistet.

Hva er ditt hemmelige talent?

-Det må vel være at jeg er veldig flink å tilpasse meg situasjoner og klarer å lure folk til at jeg har peiling på ting jeg egentlig ikke aner noe om.

Hvilken opplevelse er den stiligste du har hatt, og hva håper du å oppleve før du blir gammel?

- Selvom jeg er i godt selskap her, må jeg svare at fødsel et det gøyeste og tøffeste jeg har opplevd. For et adrenalinkick! Jeg elsker fart og spenning, så det er masse jeg har lyst til å oppleve i fremtiden, ikke minst steder jeg har lyst å besøke. Utsikten over Nordkapp og naturen på Svalbard er ting jeg er glad for å ha opplevd. Panama, Costa Rica og Bahamas er også steder jeg har lyst å reise tilbake til. Ikke minst var synet av alle luftballongene i Cappadocia et øyeblikk jeg aldri kommer til å glemme.

Kan du fortelle kort om disse outfit'ene? Merker, ca pris og hva du liker med de?

- Faithfull the Brand, Close to my Heart, Off-white, Zuzanna G, A-VIEW, Love Lolita og YSL. Pris varrierer fra 700-15 000kr. Jeg elsker å blande dyrt og billig, og jeg går gjerne med en kul t-skjorte fra Zara sammen med en bukse fra Holzweiler. Jeg er veldig glad i den feminine, franske og lekne stilen til Faithfull the Brand og jeg eier masse fra det merket.

Kan du nevne dine tre favoritt instagram profiler?

Min absolutt favoritt er @hairby_chrissy, hun gir meg alltid inspirasjon til hår og makeup. Jeg liker også @kendy.du og @faithfullthebrand.


For mer inspirasjon, følg Amalie Litlekalsøy Aase på Instagram.

https://www.instagram.com/amalieaasee/


Følg TAMOTE magasin på instagram for å sikre deg de nyeste artiklene.

https://www.instagram.com/tamote_magasin/


Beautycos - en av Norges største utvalg av profesjonelle hårprodukter, hudpleieprodukter, parfymer og sminke - bare mye billigere

Kjempe utvalg fra bl.a. Kerastase, Redken, Loreal, Kevin Murphy og mange flere.. Søk blant 30.000 produkter. Se mer her