- Gitt alle en skikkelig bamseklem og sagt til dem at «det går fint». Livet er tøft, men du har fått dette livet fordi du er sterk nok til å leve det.

" The Voice Maria " sin sang Runnin` har snart to millioner avspillinger på Spotify. Møt Maria Celin Strisland som forteller alt om det å være med i en TV sendt sang konkurranse.

Når begynte du å synge?

- Jeg begynte å synge da jeg var svært liten. Rundt 6-7 års alderen fikk jeg egen karaoke maskin som var høydepunktet hver dag. Vi har alltid spilt masse musikk hjemme hos oss siden jeg var en baby. Så musikk er virkelig en del av meg. Ikke bare er det herlig å høre på, men for meg er det også terapi og følelser.

Hva gjorde at du meldte deg på The voice?

- Det var veldig tilfeldig egentlig. Så en reklame på tv at det var påmelding til ny sesong av The Voice, og jeg ble med engang dratt mot det. Akkurat som om det var en mening med det hele.

Og det var det jo absolutt! The Voice forandret livet mitt, på en svært god måte. Det fikk meg til å tro på noe jeg aldri har trodd på. At jeg, Maria Celin Strisland - faktisk kan synge.

Etter jeg opptrådte med sangen Runnin', innså jeg at jeg er faktisk god på dette. Dette er meg.Når du skjønte at du fikk bli med, hva tenkte du da?- Jeg ga all in, fra første pre-cast. Og jeg hadde heller ikke høye forhåpninger, for da er det grusomt vondt om det ikke skulle gå min vei.. «Alt har en mening og om dette er meningen for meg, så går det fint. Slapp av.» sa jeg til meg selv, hele veien.

Man øver og forbereder seg masse. Kanskje både gleder og gruer seg en lang stund. Det man kjenner i kroppen når man endelig står på scenen foran hele publikum / tv seerne, og gjør det man elsker, hva kan den følelsen sammenlignes med? Snakker vi karusell på Liseberg, bestige et fjell, svømme med delfiner, eller det aller første kysset med en man er forelsket i, hvor sterkt kjenner man den gledesrusen?

- Sekundet jeg tråkker på scenen og publikum ser meg, svever jeg fullstendig. Alt er perfekt.
Det finnes ikke en bedre følelse enn å bli klappet opp på scenen fordi de ønsker å høre deg synge. Smilet mitt går fra øre til øre. Jeg elsker det. Alle nervene forsvinner for en vet hvor gøy dette kommer til å bli. Jeg har jo gjort det samme tusen ganger før, men man er bare redd en ikke ergod nok. Om det skulle skje at en feiler, så er det også godt - det skal jeg love dere. Slik lærer man, og man kan alltid bli bedre. Jeg er god nok. Alle er gode nok.

Hva er ditt beste triks for å holde nervene i sjakk?

- Nerver er utrolig godt. De viser oss at vi lever. At vi har følelser. Slik tenker jeg. Når jeg står bak scenen, venter på at mitt navn skal gjøres klart og ropes opp før jeg skal inn på scenen, så holder jeg på å besvime og kaste opp på samme tid. Man er kjempe nervøs for å feile, for å skuffe en selv. Øynene mine lukkes og jeg sier alltid samme setning sekundet før jeg går på scenen, «Vær med meg nå, Jesus.» Finn roen, men vær samtidig glad over de nervene du har. Pust inn og ut, smil og klapp deg selv på skulderen. Dette klarer du, Maria. Den som intet våger, intet vinner.

Hvordan opplevde du den økte mengden med oppmerksomhet og meldinger på sosiale medier?

- Sosiale medier har virkelig klikket, haha. Økte med nesten 10.000 følgere på under 1mnd. Etter The Voice fikk jeg totalt rundt 4000 følgere. Etter videoen som har gått viral på Instagram, så har det bare økt å økt. Og det øker enda. Blir veldig veldig lykkelig. Det gjør meg så glad når jeg får så mange fine tilbakemeldinger. Blir virkelig rørt.. Folk åpner seg opp for meg insta-meldinger om livet sitt. At jeg hjelper dem med å stå opp om morgenen, med sangen min Runnin'. De forteller meg at de har vært utsatt for mye fryktelig vondt, og at jeg hjelper dem med å se håp i livet. Jeg skulle ønske jeg kunne klemt dem. Gitt alle en skikkelig bamseklem og sagt til dem at «det går fint». Livet er tøft, men du har fått dette livet fordi du er sterk nok til å leve det. Det at jeg kan hjelpe mange med sangen Runnin', det betyr så masse for meg.

Hva vil du si til de som vurderer å melde seg på en tv sendt sang konkurranser i framtiden?

- DO IT. Spesielt The Voice. Det finnes ikke bedre. Så flotte og snille ansatte i produksjonen. Kjærlige mentorer ikke minst. Alle blir sett på som unike, spesielle og gode. Om du syntes det er skummelt, press deg selv til å gjøre det. Kom deg vekk fra komfortsonen. Glem den. Bare hopp ut i det. Vær forberedt på alt og gi alt!

Hvem er ditt forbilde?

- Det må være Christina Aguilera. Hun er bare rå på alle måter. Og den stemmen,
har virkelig ikke ord. Hun er seg selv hele veien, og det har hun kommet langt
med.

Ved siden av sang, hva er ditt hemmelige talent?

- Hmmmmm... Jeg har spilt skuespill i 10 år. (Noe jeg savner veldig) Så vil si at jeg er ganske god på scenen, spille i teateroppsetninger å musikaler.

Hva er dine nermeste planer med musikken?

- Nå er det jobb som står i fokus. Men har fått noen gode tilbud nå. Spesielt ett. Det vil jeg ikke snakke om så mye enda, i og med at det kanskje ikke blir noe. Men alt som skjer, har en mening.
Jeg stresser ikke. Det har jeg aldri gjort og kommer aldri til å gjøre når det gjelder musikken. Alt har falt på plass av seg selv, slik det skal være ment til. Og det er jeg svært glad for, og veldig takknemlig.


For mer inspirasjon, følg fantastiske Maria Celin Strisland på Instagram

https://www.instagram.com/mariacelinst/


Følg TAMOTE magasin på Instagram for å sikre deg de nyeste artiklene

https://www.instagram.com/tamote_magasin/


Husk å legge www.tamote.net til på forsiden av mobilen og nettbrettet. Det kommer mye spennende framover.