Det er tiden med eksperimentering av ulike maleteknikker og fascinasjonen for ansikt som har manet seg fram og blitt til mitt kjennemerke.

16.03.2019

 Bli kjent med kunstmaleren Linda Syvertsen, tilknyttet Galleri Athene. Her forteller hun litt om seg selv og bakgrunn for sine bilder.

 - Jeg startet å male for få år siden og er for det meste selvlært, bortsett fra noen få tegne-/male kurs i 2014/15. Det skulle i utgangspunktet være en hobby etter alvorlig hjerte/kar-sykdom, men jeg har opplevd en så stor begeistring og etterspørsel etter maleriene mine at jeg i dag har etablert meg med atelier hvor jeg maler daglig. Jeg holder til på Artilleriverkstedet, et nyetablert kreativt miljø for kunst og kulturnæring i Horten. 

- Min første utstilling var på Brick Lane i London i 2016 og i Norge hadde jeg min første utstilling, en separatutstilling på Artillleriverkstedet, med 42 portretter og 250 besøkende det samme året. Siden da har jeg vært med på flere gruppeutstillinger i både i inn og utland. Jeg har også laget coverart for Elegant Slims «Hemisphere». For tiden jobber jeg mot en separatutstilling som skal være klar til 2020, samt andre litt mindre gruppeutstillinger i år.

Det er tiden med eksperimentering av ulike maleteknikker og fascinasjonen for ansikt som har manet seg fram og blitt til mitt kjennemerke.

Maleriene mine starter alltid med en følelse, ikke alltid en bevisst følelse, men plutselig langs prosessen i å skape et portrett i fri fantasi, oppstår det et utrykk i portrettet som gjenspeiler mitt humør og følelser der og da. Jeg er er opptatt av muligheten til å uttrykke meg og ser på lerretet som en åpen arena for å la følelsene flyte fritt. Jeg syns det er veldig spennende å lage mine portretter litt edgy og mørke for å utforske meg selv.

Jeg maler altså etter magefølelsen min og dette gjør arbeidet mitt veldig personlig og meningsfylt. Og jeg håper at andre som betrakter bildene mine, også kan kjenne igjen noen av følelsene i disse portrettene og reflektere selv over hva de opplever og kjenner på.

Jeg ble tatt opp som medlem i NFUK, Norsk forening for uavhengige kunstnere i 2017

Utstillinger

Juste Galleri «Art Frenzy» Stockholm Sverige, november 2018

Vestfossen kunstlabratorium «Jubileumsutstilling NFUK» Vestfossen, oktober 2017

Artilleriverkstedet, Høstutstillingen i Horten, Horten, oktober 2017

Zenith art & fashion, Miami USA, aug/sept 2018

Kensington Hall "Parallax artfair", London England, februar 2018

Galleria De Marchi, Bologna Italia, november 2017

Galleria RossoCinabro, Roma Italia okt/nov 2017

Artilleriverkstedet, separatutstilling, Horten, august 2016

Brick Lane Gallery "Art in mind", London UK, mai 2016

Gullskogen gård, Drammen, juni 2016

Temte gård, Krokstadelva, mai 2016

Kafe Gul, Horten, 2014

Fotografert av Marie Kvamme
Fotografert av Marie Kvamme

Annet

Cdcover: ELEGANT SLIMS «Hemisphere» 2018

Kurs: Kursholder/instruktør for" Malekurs i intuitiv portrett maling i Artilleriverkstedet" Horten jan/feb 2019 Presse:  https://www.espressofoto.no/blog/linda-helene-syvertsen-kunstnerportrettet

https://www.espressofoto.no/blog/intuitiv-portrettmaling-p%C3%A5-kurs-hos-linda-h-syvertsen-i-artilleriverkstedet-i-horten 

For mer spennende original kunst, følg Linda Syvertsen på instagram @bylindasyvertsen

Husk å følge @tamote_magasin på instagram for de nyeste artiklene.