Det vil alltid være behov for flinke historiefortellere

08.04.2019

Fotograf Julie Pike. Født i Edinburgh, Skottland, men oppvokst i Norge og Danmark, studerte i San Fransisco ved Kunstakademiets akademi, før hun kom tilbake til Oslo i 2001, hvor hun bor og arbeider i dag. Anerkjent som en kvintessens skandinavisk fotograf med en subtil poetisk berøring og sterke fortellinger, hun jobber med store navn i skandinavisk og internasjonal mote og livsstil.

I et kort telefon intervju midt i en hektisk deadline inspurt får Tamote magasin noen ord med talentfulle og hardtarbeidende Julie Pike.

Veldig mange ønsker å livnære seg som profesjonell fotograf, ikke mange prosent av de lykkes i å komme gjennom nåløyet. Du har et stort talent, og har fått til det som mange drømmer om. Hvordan var veien dit? Har du holdt på å gi opp selv?

- Annen hver dag, svarer hun med glimt i røret. Det er jo noe man kan kjenne på inni mellom, at
det går opp og ned. Men man må være dedikert. Det var mye gratis jobbing. Assistent oppgaver som å male studio, gå tur med hunder, bytte film i kamera Osv. Det er avgjørende at man bestemmer seg for å holde ut. Det er ikke noe man gjør, men noe man er. 

- Det fantes ikke noe instagram og lignende den gangen. Man måtte bevise seg ved å få bilder på trykk. Da kan man ikke være redd for å få et nei.

- jeg gikk ofte og gjorde saken på egen hånd hvis jeg fikk nei i starten, fordi jeg var for fersk med lite erfaring. Kom deretter tilbake med bilder og fikk betalt og plutselig kom neste bestilling.

Du har samarbeidet med mange store magasiner og mange kjente mennesker. Hva gjorde det med deg da du begynte å få den tilliten, og du fikk de store jobbene?

- Jeg stoppet ikke opp for å reflekterte over det. Fokuset ligger hele tiden på hva som kan forbedres. Man må jobbe mye og hardt. Gjøre hjemme leksa si og komme godt forberedt til møter. Jeg blir aldri så tilfreds at jeg hviler på laurbærene. Jeg er nok min egen største kritikker.

Har du noen gode råd til dagens fotostudenter?

- Vær tro mot deg selv og det du har på hjertet. Tenk forbi bare å ta et teknisk godt bilde, da vil din stil og særpreg komme naturlig. Det vil alltid være behov for flinke historiefortellere. Våge å ta mange dårlige bilder. Vær dedikert. Tål å få mang nei. Og husk at ting tar tid.


For mer foto inspirasjon og fantastiske vakre bilder, følg Julie Pike på instagram https://www.instagram.com/juliepike/

Nettside: https://www.juliepike.no/


For de nyeste artiklene følg Tamote magasin på instagram https://www.instagram.com/tamote_magasin/