Drømmen startet som tegning på en post-it lapp for fire år siden

13.03.2019

Kan du fortelle litt om dere, og hvordan det oppleves å bo i det flotte drømmehuset som dere har tegnet selv. Og litt om hva som er tanken / inspirasjonen bak den fantastiske innredningen?

- Vi er Solfrid og Espen Røv, 26 og 34 år gamle. Bor i Surnadal, en bygd på Nordmøre. Jeg jobber som pedagogisk leder i barnehage og Espen jobber med IT. Venter vårt første barn om en stor uke. Vi bodde tidligere i en leilighet som vi pusset opp, lidenskapen for interiør og gode løsninger startet der for oss. Satte oss et mål for flere år siden om å bygge hus, vi så på utallige ferdighus og ulike planløsninger. Ingenting føltes riktig i forhold til de ønskene vi hadde: et hus med god flyt, store oppholdsrom, avskjermet uteområde og følelsen av at ute -og innerommet smelter sammen om sommeren. Jeg hadde hele tiden en tydelig visjon om hvordan jeg ville ha det, og fant fort ut at mine ønsker kanskje var utradisjonelle og ikke kompatible med en ferdighusleverandør. Jeg skisserte huset for første gang for over fire år siden på en post-it som Espen tegnet inn i Sketchup. Vi tegnet huset som en hestesko, med kjøkken og stue i midten, soveromsfløy i den ene enden og øvrige rom inkludert en hjemmekino i den andre delen av huset. Ved å tegne det på denne måten fikk vi et uterom i midten på 80kvm totalt skjermet for husene rundt, et såkalt atrium. Uteområdet er tilknyttet oppholdsrommene med store vinduer og skyvedører. Vi fikk en lokal Byggmester, Øyvind Svinvik, til å bygge huset for oss, et valg vi er kjempefornøyd med da kommunikasjonen under byggeprosessen når en selv har tegnet alle løsningene er utrolig viktig. Vi fulgte opp bygginga hver dag og hadde en veldig god dialog med byggmesteren hele veien.

- Espen ønsket et hus som var moderne også «inni veggene» og leste seg grundig opp på smarthus. Vi styrer alt av lys, lyd og varme fra telefonene våre samt at vi har høytalere integrert i takene på baderommene og i overbygget inne i atriumet. Vi hadde også et ønske om lite vedlikehold - vi har lyst til å nyte å bo i ett nytt hus som ikke trenger stadig flikking og egeninnsats fra vår side. Da faren til Solfrid jobber som selger i Talgø, produsenten av Møreroyal kledning og terrassebord, falt valget tidlig på dette. Vi blandet sort og grå kledning for å understreke sonene i huset. Kledningen hjelper huset, som har en grunnflate på 220 kvm pluss garasje, til å sitte bedre på tomta og gå mer i ett med omgivelsene.

- Visjonen rundt interiørdelen var klar allerede før opparbeidinga av tomta var igang: et minimalistisk og stilrent funkishus med gjennomgående sorte detaljer i vinduer, dører og innredning. Vi tok et valg om å gå minst mulig på kompromiss med oss selv men heller tenke holdbarhet: ledlister inne og ute istedet for spotter, gips i vegger og tak, listefrie vindus -og dørkarmer, marmor og steinfliser på badene, baderomsinnredning i eik og et kjøkken med et moderne utrykk. Vi ville ikke følge alle trender men heller velge møbler og innredning som vi virkelig elsket og som føltes tro til smaken vår. Vi har messinglamper og messingarmatur rundt om i hele huset og møblene er en blanding av billig og dyrt. Min filosofi er at hvis man har en gjennomgående stil med holdbare materialer og et stilrent uttrykk så blir resten av innredningen preget av dette - da kan pyntegjenstander fra billigkjeder i kombinasjon med dette føles eksklusivt ut. For oss er det denne sammensetningen av ting vi synes er fint uavhenging av om det er designerprodukt eller ei som gjør at huset får den lunheten som gjør det til vårt hjem. Her er det vi som bor og den følelsen skal komme frem i alle rom.
Huset skiller seg nok ut fra andre nybygg i området, vi bygde et hus som skal fungere for oss resten av livet, derav valget om å bygge alt på ett plan der vi har vår egen «avdeling» med soverom, walk-in og bad i ett. Nå er vi spente på å se hvordan huset kommer til å fungere med en ny liten beboer samtidig som vi gleder oss til å finpusse på uteområdet denne sommeren for å optimalisere det til vårt bruk.

For inspirasjon og mer stilfullt interiør følg Solfrid på instagram @solfridmoe  https://www.instagram.com/p/Bpr4qDHFWot/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1nh9i2yesp1wz


Følg @tamote_magasin på instagram for de nyeste artiklene.