Effektive øvelser for mage. Og hvordan oppleves egentlig siste tiden i oppkjøring mot konkurranse i bikinifitness?

06.03.2019

Emmeli Bang er personlig trener og motiveres av andres suksess.

Når jeg trener magen liker jeg å supersette. Da er favoritten hengende beinhev sammen med crunches i kabel. Men man kan fint trene magen uten utstyr. Da kan man for eksempel kjøre 3 runder med: - 10-15 american situps- 10-15 crunches- 10-15 beinhev- 10-15 repetisjoner hoftehev i sideplanke på hver side

Du har stilt i forskjellige konkurranser og fantastiske plasseringer, kan du fortelle litt om det?

Jeg har stilt i fitness én sesong. På Gardermoen Open stilte jeg i Wellness og fikk en 2.- plass. På NM stilte jeg i bikinifitness og fikk en 5.- plass i senior og 2.- plass i junior. Fitness har aldri vært mitt konkrete mål med treningen, men noe jeg har hatt lyst til å prøve. Jeg har de siste årene slitt mye med hoftene og blitt operert to ganger noe som har gjort at jeg har måtte trent veldig alternativt, så det har vært veldig gøy å fokusere på noe annet enn opptrening.

Hvordan oppleves siste tiden i oppkjøring mot en konkurranse som for eksempel bikinifitness?

Personlig synes jeg oppkjøringen gikk veldig fint. Jeg spiste det samme som jeg vanligvis spiser, bare i andre og bestemte mengder. Mange tenker at en fitness-diett kun består av havregryn, torsk og brokkoli, men jeg fulgte en matplan fra Strongbody og spiste variert og "vanlig" mat, til og med pannekaker, frem til nest siste uke. Når formen skal toppes så mye som en fitnesskonkurranse krever, trenger også coachen en coach, så kollega Christine Kamphaug var min coach mot konkurransene. Mot slutten merkes det naturligvis litt på energien, og for meg som er vant til å alltid være i aktivitet var det veldig uvant å ha behov for en time out på sofaen mellom trening, jobb og studier.

Hvordan er det å jobbe som PT for Strongbody?

Å jobbe i Strongbody er utrolig spennende! Jeg er heldig som har en jobb hvor jeg drar nytte av sykepleier-utdanningen min samtidig som jeg får være personlig trener. Jeg "møter" så utrolig mange forskjellige mennesker med ulike problemstillinger. Andres suksess motiverer meg, og det å få bidra til at andre oppnår sine mål er virkelig drømmejobben!

Bli inspirert og følg flinke Emmeli Bang på instagram: @emmelibang

Hun kan kontaktes på instagram eller via linken for coaching https://strongbody.no/

Bilde nr 3 nr 5 og nr 6 er fotografert av Jon Klasbu


Husk å følge Tamote på instagram for de nyeste innleggene.