Eneste farten i livet er full fart

20.02.2019

My kind of yoga

Karoline Waglen Simensen reiste til Algarve Portugal med skumle planer..

Alle har et instinkt og en indre alarm som hjelper oss å overleve. Hvordan merkes dette inne i kroppen når føttene ikke lenger har kontakt med
flymaskinen?

Karoline - Når jeg kommer på hoppfeltet har jeg nesten alltid lyst til å dra hjem igjen men så ser jeg på de menneskene som har hoppa og hvilken glede de har og hopper derfor alltid uansett. Angrer aldri!
Den følelsen man har i frittfall er helt fantastisk. Det å kunne fly rundt i lufta er noe helt spesielt som alle burde prøve.
Jeg er vel heller litt mer redd igjen når jeg går inn for landing, man vil ned på bakken og helst bremse litt fortere enn jeg burde, det er alltid en slags indre kamp man må ta for å skulle få landet perfekt.

Hva er det som gjør at
man blir avhengig og vil gjøre det igjen?

Karoline - Adrenalinet man får av å hoppe er det som gjør at jeg vil gjøre det igjen. Den følelsen man har i lufta og hoppe sammen med gode venner er helt fantastisk. Man knytter nye vennskap på en helt spesiell måte.

Hvor stort er det
kicket sammenlignet med en berg og dalbane?

Karoline - Det kicket i en Berg og dalbane kan ikke sammenlignes, der sitter man fast og har ingen mulighet til å styre selv. Du kan ikke gjøre noe feil. Det er jo også gøy å kjøre Berg og dalbane , men det kicket du får av å hoppe ut av et fly er noe helt spesielt. Jeg skjelver så og si etter hvert hopp.

Jeg la merke til at du krev på instagram under bilde der dere hopper ut - viktig å klemme i døra, i
tilfelle jeg ryker med.. ( bare tuller mamma )

Klarer mor å se humoren i den tror du?

Karoline - Hehe, mamma ser ikke denne humoren. Hun er nervøs hver eneste gang jeg sier at jeg skal hoppe og sender meg alltid meldinger hver gang hun vet jeg skal dra på et hoppfelt.

Når ferien er over og man kommer hjem til sitt trygge komfortable hjem, hvor lang tid tar det før du begynner å tenke på neste hopp?

Karoline - Neste hopp tenker man på allerede før man har dratt fra feltet. Etter denne «hoppferien» har vi allerede planlagt neste hoppferie til sommeren.

Ved siden av en fartsfylt hobby så er du opptatt av miljøet, kan du fortelle hva du gjør for å
lette samvittigheten ang. at fly forurenser?

Karoline - For å lette på samvittigheten ang miljøet når jeg hopper har jeg valgt å kutte ned på kjøttforbruket. Spesielt storfekjøtt som er en av verstingene. Jeg spiser kjøtt cirka 2 dager i uka og som regel kylling da er bedre for miljøet. Jeg har også blitt mye mer bevisst på resirkulering og kildesortering hjemme.

Du lærte en gang at - Eneste farten i livet er full fart. Hva er det beste med det ordtaket?

Karoline - Det beste med det ordtaket er at det får meg opp og ut. Leve livet og ikke angre på alt man ikke gjorde. Strekke de grensene man har litt lenger for å kunne se og oppleve enda mer.

Hva drømmer du om, som du enda ikke har gjort?

Karoline - Jeg vil gjerne hoppe eller fly i vingedrakt så det er målet mitt for 2020. Jeg har også lyst til å basehoppe en gang, men den sitter litt lenger inne. Til sommeren skal jeg også få hoppet i strikk da det er noe jeg har hatt lyst til å gjøre en stund.

Hva var det beste med denne ferien?

Karoline - Det beste med denne ferien var at jeg dro på tur med en gjeng mennesker hvor jeg kun kjente en person. Jeg ble kjent med mange nye mennesker. Fikk nye vennskap og minner for livet.

Hva vil du si til de
som har lyst til å hoppe i fallskjerm, men ikke vet om de tør?

Karoline - Om man har lyst til å hoppe, men er usikker burde man komme på feltet. Rakkestad har en klubb som heter Nimbus eller man kan dra til Tønsberg fallskjermklubb. Bli med en dag å se eller om man vil melde seg på tandem hopp. Så ser man hvor gøy det faktisk er.

Instagram Karolinews89