Favoritt trend denne sommeren.

Hva kan alle dra nytte av? Favoritt trend? Norsk i USA, hvordan oppleves denne spesielle tiden? Møt norske Helene Gjessing som flyttet til California for snart 5 år siden.  

- Jeg flyttet hit for å ta en bachelor grad i Business Marketing og valgte og fortsette med å ta en Master ved samme skole i Marketing Analytics. Jeg stortrives her og har brukt de siste 5 årene til å reise og oppleve hva vestkysten har å tilby, og jeg elsker mote.

Hvilke av sommerens trender er du mest fornøyd med? Hvem er ditt favoritt mote forbilde og hvorfor?

- Jeg har aldri vært mer glad i farger enn det jeg er i år. Spesielt elsker jeg mote i grønt, gult, blått og lilla. Jeg synes en fargerik Instagram profil disse dager er utrolig søtt. Jeg følger flere skandinaviske jenter på Instagram som er så flinke på å følge disse trendene og som poster helt herlige bilder.

Disse jentene motiverer meg og jeg finner mye av inspirasjonen min hos dem og på Instagram generelt. Et par av dem er disse to svenske jentene: @sophieax og @klarahellqvist. Jeg er også en fan av 90-tallet. Jeg er født i 1995, så mye av det som er trendy i dag er likt barndomsmoten. Jeg synes det er en veldig søt og sommerlig trend.

Av alt du lærer i studiene, er det noe du kan trekke fram, et tankesett/skill som alle kan dra nytte av også i hverdagslivet, for eksempel i sosiale medier eller annet?

- Om jeg har ett råd fra studietiden må det bli «trust your gut!». Følg hva du tror og mener er det rette valget og stå for det. Vi er alle forskjellige og det er det som gjør det spennende. Fra gruppearbeid, til oppgaver, til sosiale medier, lytt til magefølelsen.

Resultatet vil bli bedre og mer unikt. Som en nordmann i USA har jeg automatisk andre måter å se ting på enn de fleste her. I starten prøvde jeg å passe inn, men jeg skjønte kjapt at det var disse ulike synene og ideene som ville bli min styrke i studiet.

Det er en drøm for mange å reise/studere/jobbe og leve i USA, hvordan oppleves stemningen og hverdagen nå med korona situasjonen, opptøyer, protester og alt som skjer samtidig i disse dager?

- Ettersom jeg har bodd her nå i snart 5 år har jeg sett mange ulike sider av USA. Det aller meste har vært positivt for meg. Men dette året, 2020, har vært et ekstra spesielt år.. Landet er splittet på måter jeg ikke kunne forestille meg. Det er mye politikk prat og folk er veldig engasjert og involvert i hva som foregår. Det har vært ekstremt lærerikt å se de ulike sidene fra et perspektiv som en nordmann i USA. Amerikanere er veldig forskjellige fra nordmenn på mange måter og kulturforskjellene er sterke. Jeg har fokusert på å lytte, lære og prate med folk rundt meg, noe som har vært veldig interresant. Jeg stortrives her og håper på at landet blir sterkere og klarer å bygge seg opp igjen.