Hun er solid, modig og et forbilde som kan stoppe mange tårer.

07.05.2019

Madeleine Pedersen var i fjor høst cover girl for magasinet Det nye, og har velfortjent suksess som influenser og blogger. Hun forteller noe som mobberne faktisk trenger å høre, og som kan hjelpe de som opplever at det er vanskelig å være annerledes.

I podkasten Glam talk, episode 7 forteller hun om sin medfødte lidelse, som kalles microti. Hun deler sin historie om mobbing, at hun ble kaldt misfoster, om mange tårer både for henne selv og familien. Hun har vært i gjennom mange vonde operasjoner over en periode på ca. 9 år. Microti betyr at Madeleine er født med et øre. Operasjonene gikk ut på konstruere et nytt øre. Det er bare så viktig å ikke være redd for å være annerledes, skriver hun på sin instagram.

Det er lettere sakt enn gjort når man er ung og blir mobbet. Derfor er det viktig at foreldre og lærere bruker de få minuttene ekstra det tar, og forklarer hvorfor det å mobbe andre er noe man vil angre på senere i livet. Stopper mobbingen, så stopper tårene.

Gratulerer med flott innsats som covergirl i det nye, i fjor høst, og en fantastisk solid blogg med interessant innhold. Du har opparbeidet en plattform med mange følgere og stor respons på dine innlegg. Hva tenker du er viktige egenskaper for å oppnå slik tillit og suksess?

- Tusen tusen takk for det! Det er fremdeles litt uvirkelig å ha vært covergirl. Jeg har jobbet med sosiale medier i ca. 10 år nå. På veien har jeg forstått at for min del er det viktig å ha gode vibber i kanalene mine og ikke bli for personlig for det kan skape mange reaksjoner. Vis at du er akkurat som andre, helt vanlig og ekte. Tilliten har kommet av at jeg genuint har jobbet med brands jeg virkelig har likt, og heller takket nei til kunder som ikke passer meg selvom det også betyr at du går glipp av å tjene gode summer.

Man ser heldigvis flere tilfeller i av forbilder som tar 'en for laget og fronter at det ikke er farlig å være anderledes. Ikke for at de må, men fordi det kan hjelpe andre å få et bedre selvbilde samt øke forståelsen av at vi er veldig like på innsiden. At mobbing og ekskludering ikke er greit. Og at man må unne seg selv å være glad og stolt selv om man er anerledes. Hva gjorde at du ble modig og sterk nok til å dele din historie om microti?

- Det som gjorde at jeg ble modig og sterk nok til å dele min historie med min medfødte lidelse var egentlig et mirakel. Jeg har vært så usikker på meg selv på grunn av dette alt for lenge, og jeg kjente at jeg var både lei og ferdig med å kjenne på det. Så da jeg fikk muligheten til å gjeste en podcast som heter Glam talk tenkte jeg bare at nå har jeg sjansen til å fortelle verden hvem jeg er og fortelle min historie, som kan hjelpe mange andre med microtia. Det var en selvtillit som kom over natten, og det er jeg så forbanna takknemlig for.


Følg talentfulle og stilsikre Madeleine Pedersen på instagram

https://www.instagram.com/madeleinepedersenn/

Blogg: https://www.madeleinepedersen.blogg.no/


Husk å følge Tamote magasin på instagram for de nyeste artiklene https://www.instagram.com/tamote-magasin/