Hun sminker Norges største sjerner. Nå deler hun sin enorme ekspertise i et eksklusivt intervju her i Tamote magasin

02.08.2019

Møt supertalentet Sanna Khursheed. Hun er makeup artisten som blant annet skal holde årets masterclass 02. nov i Bergen. I dette intervjuet deler hun raust av sin kunnskap og erfaring.

Her er Sanna på oppdrag med Sopie Elise for et kommende TV program
Her er Sanna på oppdrag med Sopie Elise for et kommende TV program

Hva er dine tre beste tips til perfekt eyeliner?

- Første tipset er å øve, øve og øve masse. Kjenn etter hvilken vinge som passer din øyeform.
Om du er helt ny så anbefaler jeg å bruke en gel liner først, det gir deg bedre kontroll og deretter gå inn med en liquid eyeliner om du vil ha en mørkere linje. Det siste er å rydde opp med en concealer for å skape en skarp vinge. Det vil nok aldri bli heeelt perfekt på begge sider men du ser fortsatt smashing ut og vi trenger ikke å være perfekte.

Hva er hovedforskjellen på en rask og effektiv hverdags contour, og en grundig profesjonell contour?

- Det jeg kan starte med å si er at profesjonell contour kan være like raskt og effektivt. Tipset er å vite hvilken shade som passer din hudtone og hvilken partier i ansiktet skal fremheves og skyggelegges. Det er ikke ofte folk vet det, og den raske hverdags contouren kan plutselig ta lengre tid enn forventet.

Her er noen tips jeg ønsker å dele med de som tror contour er håpløst: Er du ganske ny på contour konseptet så anbefales det å starte enkelt. Til hverdag start med lette verktøy som krem sticks. De er lettere å bygge opp, og blender fortere når en har dårlig tid om morgenen.

Man sparer utrolig mye tid på riktig verktøy. Husk at contour handler om skarphet. Bruk contour børster og ikke svære solpudder børster når du skal blende.  Med dette kommer du altså ganske langt og ser super fresh ut til hverdagen.

Det må også sies at contour er alltid penest når det er blendet godt inn i huden, det er aldri smart å gjøre når en har ekstremt dårlig tid, etter min erfaring. Skal jeg være helt ærlig, så foretrekker jeg å bruke solpudder om jeg har ekstremt dårlig tid, legg fra contour og gå inn med solpudder for å varme opp ansiktet og gi en frisk glød. Det verste er å gå ut uten å ha blendet harde linjer fra contouren.

Når du har begynt å få kontroll på contouren så kan vi bygge på flere trinn for å skape et mer profesjonelt resultat. Invester i en god cream contour palette ( Anbefaler contour palette fra kicks, lett å blende og god i pris) og skyggelegg områder etter ditt ønske.  Der etter plasserer vi highlighter som er to farger lysere enn contour. Prikken over I èn er virkelig i mitt neste trinn. «BAKING» Dette sverger jeg til og er en game changer. Baking kan brukes for å definere kinnben, kjeve og nese enda sterkere. Det siste finishet er å gå med contour pudder fra for eksempel NYX contour palette for å definere enda mer av contour.  Så forskjellen er nok flere steg, produkter og tiden det tar.

Er det sant at du en gang ordnet eyelineren din med en kniv?

- Ja det gjorde jeg, og det ble så utrolig bra. Det var virkelig on point, kanskje jeg skal lage enda en tutorial? Bare uten masse kjøkkenutstyr.

Her har Sanna Sminket Martine Lunde til Vixen Awards
Her har Sanna Sminket Martine Lunde til Vixen Awards

Hva er viktig å huske på når man skal sminke forskjellige hudtyper og hudtoner?

Det er viktig å forstå hvilken hudtype man har for å finne de riktige produktene som passer deg. Hvilke produkter du skal unngå om du har fet hud, eller tørr hud. Lær å kjenne til de ulike undertonene.

- Jeg liker alltid å vite hvilket land mine kunder er i fra. Da får jeg en lettere tilnærming til hvilken undertone de er og finner den rette foundation fargen ganske så fort.

Kommer du fra Pakistan så har du mest sannsynlig Oliven / grønn undertone. Det som er interessant om du får en kunde som er halvt norskog halv pakistansk.  Her har jeg lært at det går fint an å blande de undertonene for å få den perfekte fargen. Jeg elsker å utfordre meg selv i dette feltet ogblir superglad når jeg får en slik kunde

Det siste som er veldig viktig er å forstå når noen har varm undertone og kald undertone. Blander du disse to her så kan resultatet bli veldig grått og blast.

Her sminker Sanna Fetisha Williams til et eget prosjekt som kommer til høsten
Her sminker Sanna Fetisha Williams til et eget prosjekt som kommer til høsten

Hvordan vil du definere din stil?

- Min sminke stil og klees stil varierer veldig ettersom jeg befinner meg i to helt ulike yrker.
I min Økonomi jobb ser du meg uten sminke, men med alltid velstelt hår og hud. Klesstilen er veldig avslappet og ikke noe særlig å skryte av, skal jeg være ærlig, hehe

I sminke yrket mitt er stilen min veldig glam fra topp til tå. Det er alltid hæler, suits og en morsom veske med neon farger eller pastell farger.
Full glam makeup med alltid eyeliner. Elsker eyeliner :D
Kort oppsummert liker jeg å holde klesstilen min classy, fargerik og modig

Hva betyr makeup og beauty for deg?

Sminke handler om å fremheve mine beste trekk og farger som komplimenterer mine fargetoner. Jeg er ekstremt opptatt av at sminke ikke skal brukes til å maske eller å forvandles til det ugjenkjennelige.

Sminke for meg handler også om å ha frihet til å utrykke seg som person og fremheve sin kulturell bakgrunn. Jeg er ekstremt glad i å kombinere den norske lette stilen med den fargerike bollywoodstilen.
For meg handler det om mangfold, om å få lov til å være feminin og leke seg med farger og å være kreativ.

Jeg anser mennesker på det skjønneste når de er selvsikre på sin identitet og er gode mot andre mennesker uten forventninger.

Når jeg bodde på Hawaii lært jeg mye om å akseptere hverandres forskjeller. Om å være inkluderende og interessert, fremfor å skyve vekk det man opplever som fremmed. Dette er viktige og skjønne egenskaper. 

Sanna sminker Marna / komikerfrue til en shoot for Bymagasinet
Sanna sminker Marna / komikerfrue til en shoot for Bymagasinet

For mer inspirasjon følg fantastiske Sanna Khursheed på Instagram

https://www.instagram.com/sannakhursheed/


Følg TAMOTE magasin på instagram

https://www.instagram.com/tamote_magasin/


Husk å legge www.tamote.net til på startsiden av mobilen og nettbrettet. Det kommer mye spennende framover.