Jeg tror den beste følelsen var aller første gang jeg ble verdensmester, å stå på toppen av pallen og høre nasjonalsangen er noe jeg aldri vil glemme

02.03.2019

Tidligere dancer of the year Martine Camilla Braenna lever drømmen. Og det er så fortjent.

Dansen har brakt deg rundt i verden, kan du nevne dine 3 favoritt plasser du har danset?

-Mine 3 favoritt plasser må være:

  1. Moulin Rouge i Paris
  2. Alvin Ailey American Dance Theatre i New York
  3. Den Norske Opera og Ballett

Hva er ulempen med dans, som mange glemmer?

-Ulempen med dans! Hvor skal man begynne haha... Det er så mange ting man glemmer når man ser resultatet, om det er en forestilling, konkurranse eller video. Selv om det skal se lett og fint ut der og da, så skjønner nok ikke folk hvor mye hardt arbeid det ligger bak. Man trener som en idrettsutøver, men istedenfor å kun fokusere på det fysiske må man også tenke på uttrykk og hvordan man ser ut, altså den kunstneriske delen. Det er utrolig krevende, og man må pushe seg selv utrolig hardt på alle tingene for at man skal lykkes! Man gjør alt dette, svetter og gråter, og fremdeles får man flere nei enn ja på auditions og jobbtilbud. Derfor må man være veldig sterk mentalt, og vite hva man er god for! I tillegg kommer jo alle de mer åpenlyse tingene, som at kroppen blir ødelagt med skader osv... Men så lenge man elsker å danse, er det verdt det.

Hva skjer i kroppen og hodet når alt flyter helt perfekt og applausen er sterk?

-For min del er det ingenting som slår følelsen jeg får når alt bare stemmer! Det er adrenalin, konsentrasjon, nervøsitet og ren glede, og jeg kan ikke erstatte det med noe annet! Det er det som holder motivasjonen oppe på de litt tyngre dagene, og det er det som gjør at jeg aldri vil slutte! Jeg tror den beste følelsen var aller første gang jeg ble verdensmester, å stå på toppen av pallen og høre nasjonalsangen er noe jeg aldri vil glemme.

Hva har du ofret for dansen?

-Jeg har ofret mye for dansen helt siden jeg var barn. Det begynte med å droppe barnebursdager, skoleavslutninger, deretter fester, ikke få møtt venner, og rett og slett ikke få gjort "vanlige" sosiale ting. Vennene mine ble for det meste de jeg danset med, både i operaen og på studio 1 der jeg danset freestyle. Det var trening hver dag rett etter skolen og til jeg skulle legge meg! Konkurranse hver helg, og noen ganger forestillinger. Så livet mitt var kun dans, skole, spise og sove. Jeg synes det var veldig gøy selvfølgelig, men det var jo også ganger hvor jeg skulle ønske jeg var litt mer normal.. Nå når jeg tenker tilbake er jeg veldig glad for all treningen jeg la ned, for det har gjort meg til danseren jeg er i dag.

Hva har du vunnet med dansen?

-Det jeg har vunnet med dansen er mer enn det som kan forklares med ord! Jeg har uttalige opplevelser og erfaringer jeg aldri ville vært foruten, både fra treninger, konkurranser og reiser. Jeg har fått oppleve så mange ting i en alder av 22 år, som andre kanskje aldri får. Først og fremst har jeg fått reise utrolig mye, til alle verdens kanter pga dans. Jeg har fått stå på fantastiske scener, møtt så mange mennesker, jeg har fått utfordre meg selv og pushet grenser jeg ikke visste jeg hadde. Ikke minst har jeg lært disiplin, jeg har lært at man må jobbe hardt for det man vil ha, og aldri aldri gi opp!


Mer om Martine, fantastiske bilder og booking   https://www.martinecamilla.com/

Instagram: @martinecamilla


Husk å følge TAMOTE på instagram https://www.instagram.com/p/BuhC-mKhl6z/?utm_source=ig_web_button_share_sheet