Mattips til treningen. Naturen som gratis terapi. Hvordan gjøre trening til noe gøy som man gleder seg til? 

21.08.2019

Veronica Halstensen - Det minnet meg på at Livet er NÅ, ikke siden. Og drømmene "der fremme", hvorfor ikke i dag?

Hva er dine tre beste mat tips om man ønsker å få gode resultater av treningen?

- Om man lager all mat selv, vet man hva maten egentlig inneholder og at den er nyttig.  Sunne råvarer som kjøtt og fisk med en blanding av de sunne karbohydrater og sunt fett. Unngå sukker og alkohol.

Proteiner er kroppens byggesteiner ( Noen sunne: kjøtt, fisk, melkeprodukter)

Karbohydrater er kroppens hovedkilde til energi og viktig for organer som hjernen vår, de øvrige deler av sentralnervesystemet og nyrene. Det finnes både sunne og usunne (Noen sunne: Havregryn, grønnsaker, ris, poteter, pasta, frukt, bær )

Fett er kroppens nest viktigst energi kilde. (Noen sunne: Animalsk fett, nøtter og frø, oliven, avokado).


Frokosten kan være så enkelt som Protein havrevaffel m/ost og skinke.

2stk:

2egg

Havregryn (la trekke litt, til en fast røre)

1/2 ts salt

(Kan fiffe mer opp, med litt vanilje protein pulver, stevia søtning eller cottage cheese)

Stek i vaffeljern, enkelt-sunt og kjapt.


Mellommåltid:

Banan


Lunsj:

Gresk youghurt eller kesam / magerkesam

nøtter.


Middag:

Kjøtt eller fisk

Eks Svinekjøtt

Tilbehør: eks ris eller poteter og grønnsaker, + eks avokado.


mellommåltid:

eple

 

Kvelds:

Eks omelett og litt havregryn i en bolle.

+ Drikke mye vann igjennom hele dagen.


Hva enn man velger: For gode resultater bør basic i alle måltider være blanding av både proteiner, karbohydrater og fett.

Alle er god nok, alle betyr noe og alle KAN! Jeg snakker av erfaring, da jeg visst har vert i den enden der "alt skal være mer en perfekt" og har mange ganger kjent på følelsen av å "aldri være god nok". Jeg var på et tidspunkt min største og verste fiende/konkurrent, hele tiden kavet om bare det, og det, da blir alt perfekt.

Det bidro til en tid, med egen sykdom som lærte meg hva som egentlig betyr noe.

Det er hva som kommer innenfra som teller, det "der inne"!

En annen tattoo jeg har sier "good enough is perfect" Jeg mener at så lenge man gjør sitt beste og er oppriktig, kan akseptere den man er - på godt og vondt- sammen med en positiv innstilling, kan man styre skuta helt til det uendelige.


Du er opptatt av motivasjon og velvære, hvor langt man kan nå, at framover
er framover og du ønsker å ha minner og ikke drømmer. Hva er dine topp tre
favoritt visdomsord når det gjelder helse og velvære?

- Jeg er over middels opptatt av en aktiv og sunn livsstil. Den mentale og fysiske helsen vår går hånd i hånd, med dette i behold, kan man nå så langt i verden man bare ønsker. Det mentale først og fremst, fordi "mindset is everything". Vi kan ha fysiske problemer eller andre utfordringer på veien, uten at det nødvendigvis er til hinder for at man kan oppnå det man bestemmer seg for.

Selv ble jeg gravid 16 år gammel. I noens øyne var det helt umulig at en "liten jente" uten utdanning og jobb kunne bli mamma å ta seg av et lite barn. Det var en vanskelig situasjon, jeg var redd men jeg visste at jeg måtte stå opp for meg selv og situasjonen jeg sto i. "Det handler ikke alltid om hvordan man har det, men hvordan man tar det." Det lærte meg mye, allerede i ung alder. Det lærte meg blant annet at så lenge man bestemmer seg for noe og har troen på at "dette skal jeg klare", så finner man seg alltid en vei. Litt ekstra planlegging, en handlingsplan mot et mål, dedikert arbeid med fullførelse, se fremover, og alltid ta steg for steg.

5 år gikk med kun et fokus på barnet, mammarollen og utdanning. Jeg hadde sluttet på både fotball og musikk, jeg levde et annet liv enn de fleste på min alder. Men jeg hadde det veldig godt, og kunne aldri vert jenta mi foruten.

bygget drømmehuset vårt og etter hvert fikk vi jente nr to. Tingen er, jeg har aldri vert en A4 jente. Jeg ville noe mer, jeg startet egen frisørsalong, det hadde også vert en drøm. Det gikk over all forventing, men resulterte til at jeg etter noen år satt med altfor masse arbeid. Jeg har aldri likt følelsen av å si nei...men følelsen av å ha vann over hodet er heller ikke god, det ble ein ond sirkel med blandet følelser og dårlig samvittighet i alle ender. jeg følte ikke lenger at jeg strakk til.

Jeg hadde oppnådd drømmen min, men med to jenter, en mann som
reiste til sjøs ble jeg veldig avhengig av at familien stilte opp, koselig det,
men Jeg liker å klare meg selv, det tynget.

- Så ble mamma syk og det forandret mye. Hun fikk hjerneblødning 49 år gammel. Ung og sprek mor, alltid på farten-smilende og blid, nå sa legene at hun nok ikke kom til å overleve, det bare skjedde "sånn over natten".

Hun ble innlagt på sykehus i Bergen, jeg tok familien med til fastlandet - på ubestemt tid - det ble virkelig en livsvekker i mitt liv.

Det minnet meg på at "Livet er NÅ, ikke siden" og at alle drømmene... "der fremme", hvorfor der fremme og ikke i dag?

Jeg innså at jeg fortsatt levde i en boks, som bare ble mindre og mindre etter hvert som behovet for friheten ble større og større. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle vende meg om, og om jeg noensinne "kom meg ut".

Tiden gikk på godt og vondt, mamma klarte seg, mot alle odds. Både hendingen der og tiden i møte har vert ekstremt lærerik for meg. Det gav meg en mulighet til å stoppe opp, kjenne etter. Finne meg selv igjen, lytte til hjertet.

Jeg visste jeg trengte en endring, men å gjøre en endring var skummelt. Salongen jeg hadde jobbet opp, brukt SÅ masse tid og energi på. Men av erfaring visste jeg, at det ordner seg alltid. "vil jeg så kan jeg" og om ikke nå? når? Så jeg leide den ut, tråkket utav og har aldri sett meg tilbake. Det ble som uttrykket: If you want to fly, give up everything that weights you down.

Jeg gjorde nettopp det og følelsen kan ikke beskrives. Trist og vemodig -ja- men nødvendig! Sånn er det med mye, men man må noen gang ta vanskelige valg, kjenne på litt vondter for å virkelig kjenne på glede igjen. Vil man ha en endring, må man gjøre en endring.

Jeg var "sluppet utav boksen" og det gav mersmak, å følge drømmer, det å oppnå. Jeg hadde fått blod på tann og sommeren 2014 etter en ferie i Spania, klarte jeg ikke slippe "pensjonist-drømmen min" om et liv i varmere strøk. Med stadige påminninger om at der fremme kanskje ikke er, tok vi det på alvor. Etter mye googling og en prat med familien, tok det ikke så veldig lang tid før vi satt på fly. Planen var et friår, det ble 4 år i Alfaz Del Pi.

Et av mine favoritt visdomsord er : Don`t dream your life-live your dreams. Jeg ønsker minner, ikke sitte der fremme med et hav av drømmer og en anger om alt jeg ikke gjorde.

Hvorfor er du så fan av naturen å det å være utendørs?

- Tiden i Spania lærte meg også mye, først DA fikk jeg øynene opp for verden. Nydelig natur i et fantastisk klima. Jeg ble fort en fjellgeit, og utelivet der var mer en magisk! Jeg både gikk- løpte- trente- levde utendørs.

Hver dag tenkte jeg at #liveterbest ute. Man bor i hus på en annen måte der, enn her i Norge. Selvsagt pga. klima. Livet ute i frisk luft ble min naturmedisin, gratis terapi. En følelse av frihet utendørs, som jeg omfavna med glede. Overgangen tilbake til Norge var stor, men livet er fortsatt best ute (aller helst en varm og solrik dag ).

Vi fikk 4år i Spania, jentene i norsk barnehage og på "Den Norske skolen Costa Blanca". Det var en viktig faktor, at de ikke skulle frarøves noe med å bo i et annet land en Norge. Derimot ble vi alle beriket på uendelig mange måter. Også barna, har minner for livet. Nytt land og språk å
kjenne, vennskapsbånd for livet.

Min aktive livsstil hadde jeg plutselig ekstra mye tid til og det ble etter hvert jobben min. Sammen med et norsk evennt firma tok vi imot trening/fotball reiser fra Norge, jeg hadde på fritiden utendørstrening og bootcamps i hagen. Der vi hadde et eget område med treningspark, som lenge også hadde vert en drøm. Dette ble virkelig drømmejobben - livet- jeg kunne ikke se
for meg å noen gang flytte fra dette.

Men livet er og blir, på godt og på vondt. Noe som resulterte til at vi måtte tilbake til Norge og eldste jenta er allerede 2. året på vg her. Alt til sin tid, med alt. Men igjen..."Det er ikke hvordan man har det, men hvordan man tar det" ja mindset.

Heldig som jeg er fikk jeg jobb som trenings coach med en gong jeg kom hjem. Det var også en drøm for meg, å fortsatt kunne jobbe med det jeg brenner for. Min Passion. Et annet vidsomsord jeg liker, fordi jeg mener det er: Do what you love-Love what you do. Det er ingen tvil om det letter hverdagen, om man kan jobbe med noe man ikke bare liker, men elsker.

Hvordan gjøre trening til noe gøy som man gleder seg til?

Trening i seg selv, har ingen fasit Det finnes noe for alle. I mine øyner, er det bevegelse som gjelder. Jeg er også en AsicsFrontRunner i Norge. Det betyr nødvendigvis ikke at man skal være en profesjonell løper og bare motiverer til løping, men til nettopp: bevegelse

Jeg er en "altmulig jente" jeg liker variert trening. Men er veldig begeistret for CrossFit / Bootcamp trening og OCR løp.

Men en fjelltur eller powerlifting er også noe jeg liker veldig godt! Noen liker spinning og noen liker Yoga, fotball, tennis eller ridning. Som sagt, her finnes ingen fasit. Finn noe som DU liker, gjør det for deg! Glede for det man holder på med er avgjørende, det avler positive vibber som
igjen avler positivitet! For vi vet vi kan ikke ha et positivt liv, med en negativ holdning.

Å være i aktivitet, sammen med et sunt og variert kosthold skaper god energi.

Med det sagt, et sunt og variert kosthold trenger ikke være vanskelig. Litt av alt, men alt med måte er mitt motto.

For mer inspirasjon følg fantastiske Veronica Halstensen på instagram HER


Følg TAMOTE magasin på instagram HER


Husk å legge www.tamote.net til på forsiden av mobilen og nettbrettet. Det kommer mye spennende fremover.