Nekte å selge, uansett pris.

01.10.2020

Hun har godt over 300 par sko. Estimert verdi i hvert fall kr. 550.000,-  Møt den dedikerte sko samleren Hanna Helsø fra Stjørdal.

`Et tips kan være å sette seg inn i business sidene av ens hobby. Vi trenger ikke å være fotballspiller for å tjene penger på fotball. Det går an å være trener, designe fotballsko, bygge fotballstadioner og være kommentator - for å nevne noe`

Det var 'et par sko som startet din fascinasjon og sådde frøet til din store samling i dag, hva het de skoene og hvorfor forelsket du deg i akkurat de?

- Det var Nike Air Max 90 som startet min fascinasjon for sneakers. Personlig syntes jeg at de feteste skoene jeg så i skolegården var Air Max 90 og converse, dette var også et veldig vanlig syn. Det var derimot kun nøytrale farger og oftest ensfarget. Jeg ønsket å finne noen Air Max 90 i litt mer freste farger og brukte internettet til dette. Da åpnet det seg en helt ny verden og jeg har vært fascinert over sneaker kulturen siden.

Favoritt sko nå, og hvorfor?

- Det er alltid vanskelig å velge ut favoritter. Favoritt silhuettene mine er Nike Air Jordan 1 High og Air Force 1 Low. Måtte jeg valgt en favoritt sko, så må jeg kanskje si Nike Air Jordan 1 Chicago. Dette fordi det er en tidløs klassiker som også har ekstremt mye historie.

Du har tidligere nevnt at selve jakten på spesielle modeller gir skoene en helt egen betydning for deg, hvor viktig er det å finne en hobby som får tiden til å passere på en spennende og inspirerende måte?

- Jakten er definitivt en del av moroa! Jeg kan kun svare for meg selv, og for meg har det vært kjempe viktig. Denne jakten blir bare vanskeligere å vanskeligere. Sneaker-kulturen vokser hver dag og det er utrolig mange som kjøper flere par med sko, for å selge dem videre til en høyere pris.. Dessverre gjør dette det vanskeligere for meg som faktisk vil kjøpe skoene for å bruke dem.

Det å finne en hobby som man genuint liker å bruke tiden sin på, tror jeg er veldig sunt. For meg er det viktig at jeg føler meg produktiv, inspirert og kreativ - også på fritiden. Det gjør jeg virkelig med min hobby.

Hvilket sko par i din gigantiske samling har høyest markedsverdi i dag? Hva er ca. Verdi?

- Det er ekstremt mange faktorer som spiller inn på markedsverdien. Jeg bruker appen StockX for å følge med på dette. Av skoene jeg har lagt til i min portefølje på StockX, så er det et par Adidas Yeezy Boost 350 V2 i fargen Breds som har høyest markedsverdi. Disse ligger på ca. $1300. Jeg estimerer at total verdi på min samling er i hvert fall kr. 550.000,-

I porteføljen min er det kun lagt til 160 par sko hos StockX. Flere av disse står uten verdi. Verdien her er €37.000 og totalt har jeg godt over 300 par sko.

Hva er dine beste råd om man ønsker å gjøre en hobby om til en inntekt?

- Her føler jeg det kun er fantasien som setter en stopper! Vi har ekstremt mange muligheter i dette landet, og spesielt i dagens samfunn. Et tips kan være å sette seg inn i business sidene av ens hobby. Vi trenger ikke å være fotballspiller for å tjene penger på fotball. Det går an å være trener, designe fotballsko, bygge fotballstadioner og være kommentator - for å nevne noe. Det å ha en større forståelse av hobbyen og mulighetene som finnes er nok første steg. Også tenker jeg at man bare skal gjøre akurat det man vil og følge drømmen - helt til man vil noe annet!

Hvilke skoplaner har du for fremtiden?

- Det er mange planer for fremtiden! Kjøpe mer og fortsette å nekte å selge, uansett pris.
Så, skosamlingen kommer til å vokse videre og jeg har flere kommersielle samarbeid som forhåpentligvis lanseres i 2021 og 2022. Her er det snakk om egen fargekombinasjon på eksisterende silhuetter og design av egen silhuett under eksisterende varemerker. Samtidig jobber jeg mye med egne prosjekter og gleder meg veldig til å kunne lansere. Uheldigvis har corona-viruset gjort at ting har blitt flyttet og utsatt flere ganger, men vi må bare tilpasse oss og sørge for at produktene blir like bra og gjennomført som planlagt.

For mer inspirasjon, følg fantastiske Hanna Helsø på instagram HER

For å sikre deg de nyeste artiklene gratis, følg TAMOTE Magasin på instagram HER