Norges nye stjerneskudd? Radio og spotify omfavner talentet Maria Træbakken

30.04.2019

Marias første låt "unskyld" Er snart streamet 223 000 ganger på spotify. Hennes andre låt "veien blir til" er også på full fart oppover og er listet på p3 radio.

Du henter inspirasjon fra både internasjonale og norske artister som for eksempel Post Malone og Lars Vaular, Hva er fellesnevneren til de to og hvorfor appellerer det til deg?

- Jeg digger begge. Lars har jeg hørt på siden «d e glede» albumet kom. Hele min ungdom egentlig. Jeg elsker tekstene, flowen og at han tør å kjøre sin egen greie i både musikk og musikkvideoer. Rett og slett en trendsetter! Post og gønner sin egen greie. Skriver bra og har de fineste melodier som setter seg på hjernen. Begge to har jobbet seg opp fra ingenting og det vises med at begge er lojale mennesker. De er jo to helt forskjellige type artister, men de er nyskapende og digg begge to.

Du er opptatt av at musikk også kan hjelpe mennesker gjennom ting, om tekstende er ærlige og mulig å kjenne seg igjen i. Du har også sakt at du ikke er redd for å blottlegge deg, kanskje takket være din tid i teater. Hvordan kan musikk hjelpe når ting blir vanskelig?

- Det stemmer! Jeg tror det hjelper for flere ting. Både det at man kan relatere seg til at andre har det på samme måte som deg. Kjenne seg igjen.
Av og til er det digg å sette på musikk bare for å rømme litt vekk fra tankene sine (syntes ihvertfall jeg som er i tankeboksen ofte)

Betydningen av ord vil variere noe fra person til person fordi vi alle har ulike minner og historie. Hva betyr ordet - venner - for deg?

- Venner er familien man velger selv.

Hva har du på gang i nær framtid?

- Min plan fremover er å forsette å lage og slippe musikk. Skal spille et par konserter i sommer, blandt annet en festival i Bergen og en i Oslo som snart blir publisert, så det er bare å følge med.

Følg talentfulle Maria Træbakken på instagram for å fange opp nye låter tidlig https://www.instagram.com/zupermaria/

You Tube https://www.youtube.com/channel/UCODrZmwbrB_HyE5kJQTMb4Q

Facebook https://www.facebook.com/MariaTraebakken/

Foto: Alvin Santos


Husk å følge Tamote magasin på instagram for de nyeste artiklene https://www.instagram.com/tamote_magasin/