Økt livskvalitet.

Du bommer på 100% av skuddene du ikke tar, sa hockeyspiller Wayne Gretzky. Et japansk ordtak: snuble syv ganger, reis deg opp åtte. Glede og handling får timene til å virke korte (William Shakespeare).

Eller hvis du foretrekker å motiveres på en provoserende måte, hva med Quentin Crisp`s ordtak: Hvis du ikke lykkes første gang, kan det tyde på at fiasko er mer din stil.

Møt mental trener Mette Bakke Rudi som tidlig startet for seg selv og nå har drevet suksessfullt i fire år, selv om ikke alle heiet på henne fra starten.   

Hva er dine råd for økt livskvalitet?

- Det første jeg anbefaler deg å gjøre er å åpne deg til noen du er trygg på, har du en trygg bror, omsorgsfull bestemor, støttende venninne eller en forståelsesfull terapeut i nærheten? Benytt deg av lojale mennesker i nettverket ditt.

Sett pris på alle de fine øyeblikkene i livet ditt og nyt de litt ekstra. Vær i nuet. Bruk tid sammen med betydningsfulle medmennesker. Dyrk gode relasjoner og skap verdifulle minner.

- Ta vare på helsa di. Stopp opp i hverdagen og pust helt ned i magen. Grip de små øyeblikkene i hverdagen din og gjør mer av de tingene som gjør deg glad.

Bruk energien din på medmennesker som gir deg positivt påfyll og velg dine kamper med omhu. Ikke undertrykk vonde følelser... og sist men ikke minst; ikke fei utfordringer under teppet og tro at de blir borte. Jeg kan love deg at de ikke bare forsvinner eller ordner seg selv.

- Og det viktigste du kan gjøre er å være din egen bestevenn. Gi deg selv en klapp på skulderen for en god innsats og en klem til deg selv når du er lei deg. Fyll på med positivt selvsnakk. Velg et sunt fokus i situasjonene du møter. Fortell deg selv alt du får til og minn deg selv på alle de fine øyeblikkene som du føler deg bra. Repeat.

Du finner TAMOTE Magasin på instagram HER  Følg og sikre deg de nyeste artiklene gratis.