Hennes volum av utstråling gjør oss solbrent og Disney baserer sin neste prinsesse på hennes eventyrlige smil.

13.09.2019

"Et kjærlighets forhold er aldri som på film. Det vil jo alltid gå litt opp og ned. Jeg har i hvert fall lært at jeg har det like fint alene, som med noen andre".

Et hyggelig gjensyn med Lise Gartland fra Idol på TV2

Du er nå på utveksling på den eksotiske franske øyen Reunion ved Madagaskar, Hva liker du aller mest med å være der?

-Reunion er en veldig eksotisk øy. Og i og med at jeg er halvt brasiliansk, har jeg vært mye i Brasil. Savner jo Brasil hele tiden, men når jeg er her får jeg litt samme følelse som av å være i Brasil. Jeg trives best i varmen på stranda.

Hvorfor vil du anbefale andre å melde seg på tv sendte sangkonkurranser?

- Jeg synes det er en veldig fin opplevelse og man får erfaring man kan ta med seg videre i livet. Det samholdet vi hadde backstage med idol-deltakerene var bare helt fantastisk. Enda det er langt over 1 år siden auditionene, så har jeg enda kontakt med mange og jeg har fått flere venner for livet. Man møter jo mange folk med samme interesser. Å stå å synge samtidig som at du vet at du blir filmet foran riks-sendt tv, er rimelig stressende, men det gjør igjen at du tørr å utfordre deg selv enda mer en annen gang.

Hva er du mest stolt av?

- Jeg er mest stolt av min mor og far som fortsatt er bestevenner, selv om de separerte seg da jeg var 9 år. Forholdet de har til hverandre er noe helt spesielt, og jeg ser virkelig opp til dem på grunn av det.

Hvilket øyeblikk i ditt liv har definert deg mest?

- Jeg vet ikke om jeg har noe spesielt øyeblikk, men et av de største hendelsene i livet mitt var å flytte fra Bærum etter å ha bodd der i hele livet mitt. Jeg flyttet da til Namsos og bodde der litt over 1 år. Deretter flyttet jeg ut i en leilighet helt alene i til Steinkjer som 15-åring . Jeg flyttet da for å begynne på en linje på videregående som de ikke hadde Namsos. Det har vært en berg og dal bane og bo helt alene og ha alt ansvar i egen hender. Jeg er utrolig takknemlig for å kunne ha den erfaringen.

Hvilke utfordringer tror du neste generasjon vil møte?

- De vil garantert møte mye press over sosiale medier og mye klima-forandring. Men jeg tror at neste generasjon vil bli mer oppmerksom på det med miljøet, i og med at det er de selv det går mest utover. Den neste generasjonen vil tåle mye mentalt tror jeg.

Hva har du lært fra tidligere kjærlighets forhold?

- Et kjærlighets forhold er aldri som på film. Det vil jo alltid gå litt opp og ned. Jeg har hvert fall lært at jeg har det like fint alene, som med noen andre.

Hva får deg sint?

- Det er ingenting som får meg mer sint enn miljøgriser. Folk som driter i miljøet og forurensing gjør meg virkelig sur, med tanken på at de ikke bare ødelegger verden sakte men sikkert for dem selv, men også for alle andre rundt dem, og de som kommer etter oss. Det er egoistisk.Hva er det med selve kunstformen musikk som du faller for?

-Det må vel være det at du får utrykt så mange forskjellige følelser. Det er litt fett hvordan musikk kan gjøre deg glad, trist, gira eller bare få deg til å mimre på minner du har med sangen fra før. Jeg elsker aller best å synge når jeg kan relatere til lyrikken, for da kommer det rett fra hjertet på. Musikk er den feteste kunsten etter min mening, fordi artisten kan lage musikk som lytterne kan relatere til, eller bare rett og slett høre på for å komme i et slags mood.

Hva er din favoritt musikk?

- Jeg er veldig glad i mange forskjellige artister og sjangre, men jeg liker vel aller best litt rolige sanger med særpreg. Angele (en fransk artist), Billie Eilish og Jorja Smith er favoritt artistene. Blir aldri lei av sangene deres.


Følg fantastiske Lise Gartland på instagram HER


Følg TAMOTE magasin på instagram HER


Husk å legge www.tamote.net til på forsiden av mobilen og nettbrettet, det kommer mye spennende framover.Få tilgang til de nyeste episodene av blant annet:

- Keeping up with the Kardashians
- The Real Housewives of Beverly Hills
- #RichKids of Beverly Hills
- Made in Chelsea
- Top Chef
- Million Dollar Listing New York
- Aprés Ski
...og mange flere!

hayu gir deg alle dine favoritt reality TV programmer, samlet på ett sted!
Hvordan fungerer det?

Alle program lanseres samme dag som USA, og du får hele 4 uker gratis prøve med det samme du melder deg inn hos hayu. Når du har hayu har du alt samlet på ett sted og du får i tillegg eksklusive klipp.

Logg inn via din laptop, tablet, din mobiltelefon eller TV

Etter 4 uker gratis prøve, koster det kun 49 kr per måned. Ingen bindingstid.

Finn ut mer HER