Ste søsteren min svarte meg med at hun elsker meg fortsatt, og at hun gjerne vil delta i pride paraden med meg

30.05.2019

Covergirl for Tamote magasin, juni 2019 er Siri Adelinn. Her forteller hun litt om hvordan hun opplever å like begge kjønn.

Hvordan opplevde du den første tiden da du forstod at også kan like jenter mer enn bare som en venn?

- Vanskelig å si. Har vist så lenge at jeg liker både gutter og jenter på samme plan. Helt siden barneskolen har jeg funnet begge kjønn like attraktive. Har venninner som også liker begge kjønn, men de kunne ikke sett for seg å «ende opp» med en jente, altså bli sammens med, flytte inn sammens med eller gifte seg med. Dette er noe jeg helt klart kan se for meg å gjøre. Var først i januar/februar i år jeg sa det høyt til nærmeste venner og det kom ikke som noe sjokk på dem i det hele tatt. Det var som om jeg sa jeg hadde klipt meg, ingen forskjell. Jeg har aldri følt meg mere hel enn det jeg er nå og da når jeg «kom ut». De gangene jeg føler meg mest hel er når folk tydelig kan se at jeg er skeiv.


Hvordan har de nermeste tatt imot nyheten?

Har vell egentlig kun sagt det direkte til ste søsteren min over Snapchat. Uten om det har jeg ikke sagt det til noen i familien. Mye fordi jeg føler de allerede vet det. Ste søsteren min svarte meg med at hun elsker meg fortsatt, og at hun gjerne vil delta i pride paraden med meg. Selvom jeg ikke har sagt det direkte til familien min så viser jeg det tydelig på sosialemedier og er ikke redd for at de skal se det. Regner med om de ikke hadde likt det så hadde jeg fått høre det.

Hva betyr det for deg at store selskap som statens vegvesen, Nordic Choice, citroen Norge og mange fler støtter pride?

Det at store bedrifter og selskaper velger å fremme pride er så viktig og er med på å normalisere det hele. Har nå jobbet selv i Nordic Choice i 2 år og det er veldig gøy å jobbe i en bedrift som støtter og står for det samme som meg. Det gjør at jeg som ansatt ikke er redd for å være meg selv 100% på jobb.

Mennesker blir forelsket og kan elske noen av samme kjønn, hva vil du si til de som er motstandere av fri kjærlighet?

Fuck you, love is love! Neida, kanskje ikke fuck you, men love is love. Mennesker må få lov til å ha egene meninger og jeg lar de som ikke står for det være i fred. Så la meg og mine være i fred også. Har opplevd å få meldinger på sosialemedier om at det er ekkelt og unormalt, men da tenker jeg at de like gjerne kan slutte å følge meg. Døm meg ikke, fordi jeg dømmer ikke deg.

Modell: Siri Adelinn

Fotograf: Thomas Amdahl

Assistent lys og vind: Lars Andreas Larsen


Følg fantastiske Siri på Instagram https://www.instagram.com/siriadelinn/


Følg Tamote magasin på Instagram https://www.instagram.com/tamote_magasin/