Tidligere norgesmester i sporten som har stunts, pyramider, kast, hopp og turn.

02.04.2019

- spennende å bli løftet og kastet, og nervene forsvant da man lærte seg å stole på basene. Tonje Worren gleden ved Cheerleading

Hvordan startet interessen for denne idretten? Hva betyr cheerleading for deg?

- Interessen for cheerleading startet ganske tidlig, men jeg startet ikke før ett par år senere! Da jeg begynnte skjønnte jeg fort at cheerleading var sporten jeg virkelig elsket. Sporten har vært en stor del av livet mitt lenge og en sport som står meg veldig nær! Jeg har selv opplevd idrettsgleden flere ganger, og ble norgesmester i min klasse med Hurricanes Vivacious i 2016. Cheerleading er en risikofyllt sport, og skader er noe man må regne med.

Det å bli løftet opp hvor du må holde balansen er sikkert litt skummelt i starten, men hvordan var det når nervene forsvant?

- Det var egentlig ganske spennende å bli løftet og kastet, og nerve forsvant da man lærte seg å stole på basene. En viktig del av cheerleading er å stole på de som løfter deg, og det lærte man fort når man trente med dyktige folkdet er utrolig gøy å bli løftet!

Cheerleading stammer fra USA, hvor den oppsto på slutten av 1800-tallet og er en sport som lager organiserte rutiner for å heie på idrettslag på kamper og/eller som en konkurransesport. En utøver av cheerleading er en cheerleader. Cheerleading er en sport der lagene konkurrerer mot hverandre med koreograferte show. Lagene lager show (rutiner) som best mulig skal fremheve det lagene er gode for. Rutinene inneholder blant annet pyramider, kast, cheer/chant (som er rop), hopp, turn og stunts. Cheerleading er en lagidrett der alles innsats vektes like høyt og synkrone bevegelser og timing er viktig. Hvordan elementene utføres er vesentlig. En cheerleader skal alltid smile, vise spirit, styrke og energi som skal smitte over på publikum.

For mer inspirasjon og idrettsglede, følg tøffe og flinke Tonje på instagram https://www.instagram.com/tonjeworren/ 


For de nyeste artiklene, følg Tamote magasin på instagram  https://www.instagram.com/tamote_magasin/