- utrykninger der det står om liv er alltid nervepirrende

- En husbrann-øvelse som gikk litt galt og vi mistet vannet mens vi var inne og det var full overtenning. Møt brannkonstabel Gunn Narten.

Aktive Gunn er også personlig trener og elsker fjelltopper. På hennes instagram konto bugner det av natur og frisk luft.

 Hva er ditt mest effektive tankesett når du fokuserer på muligheter framover hinder?

- Eg fokuserer på det eg kan gjøre, fremfor det eg ikkje kan/eller har kontroll over. Også har eg et mindsett at eg ikkje skal gi opp, som regel går ting til slutt. Et annet godt råd er å prøve å puste med magen og gjøre en oppgave om gangen.

Hva er dine beste råd for å sørge for at man har et overskudd av energi?

- Det som gir meg overskudd og energi er å få nok søvn, frisk luft og fysisk aktivitet. Ellers så får eg overskudd av å drive på med ting eg syns er gøy.

Hva var det som gjorde at du valgte å bli brannkonstabel?

- Eg ønsket meg et yrke der eg fikk jobbe med og for mennesker, der eg kunne være fysisk aktiv og bli utfordret. Brannyrket passer meg perfekt!

Hva er det mest nervepirrende du har opplevd på jobb?

- En husbrann-øvelse som gikk litt galt og vi mistet vannet mens vi var inne og det var full overtenning. Vi brukte litt tid på å finne veien ut igjen og varmen slo litt igjennom på meg. Eneste gangen eg har vert skikkelig redd på jobb. Vi har heldigvis gode rutiner og regler som gjør at eg føler meg trygg i jobben min. Men utrykninger der det står om liv er alltid nervepirrende.

Du er også PT, hva vil du si til de som sliter med motivasjonen og føler at de ikke har overskudd til å trene?

- Først og fremst vil eg si det er viktig å ikkje sammenligne seg selv med andre. Vi er alle ulike med forskjellige kropper og behov. Finn en treningsform som passer deg og som du liker. Start med noen økter i uken og øk gradvis. Eg syns også det hjelper og avtale trening med noen sånn at dere kan motivere hverandre. Tenk på den gode følelsen etter du har trent!

Hva er dine favoritt trenings klær? Og hvorfor?

- Favorittklær avhenger litt hva eg skal trene, men digger reebok til styrke/CrossFit og Nike/Kari traa til løping.

Hva er dine tre favoritt instagram profiler?

- Hmm vanskelig å velge kun 3, men Funkygine, Katarinasollid og lotteoxholm


For mer inspirasjon følg fantastiske Gunn Narten på instagram.

https://www.instagram.com/narten86/


Følg Tamote magasin på instagram for de nyeste artiklene.

https://www.instagram.com/tamote_magasin/

Husk å legg til www.tamote.net på startsiden av mobilen og nettbrettet.